Ovo su 5 zanimljivih činjenica vezanih za auspuh

Prva činjenica vezana za auspuh jeste ta da je prvi auspuh dizajniran davne 1897. godine i djelo je amerikanca Miltona Maršala, koji je prepoznao potrebu za uređajem koji bi efikasno upravljao izduvnim gasovima motora. Njegov dizajn postavio je temelje za budući razvoj automobilskih auspuha, koji su postali ključni za smanjenje buke i zagađenja, kao i za poboljšanje performansi vozila.

Zvuk auspuha

Druga zanimljiva činjenica vezana za auspuh je da je maksimalna dozvoljena jačina zvuka koju auspuh smije da emituje 74 decibela (dB). Ovaj standard je propisan od strane Udruženja evropskih proizvođača automobila (ACEA) kako bi se smanjio nivo buke i zaštitila životna sredina. Izuzetak od ovog pravila predstavljaju blindirana vozila, za koja je dozvoljena jačina zvuka nešto veća, do 76 decibela (dB). Ovi propisi pomažu u održavanju ravnoteže između performansi vozila i zaštite zdravlja i dobrobiti građana, kao i u očuvanju urbanih i prirodnih sredina od prekomjerne buke.

Niska kilometraža ubrzava propadanje auspuha?

Zanimljiva činjenica vezana za auspuh je ta da niska kilometraža može dovesti do bržeg propadanja auspuha. Razlog za to leži u načinu na koji se vodena para formira u izduvnim gasovima. Kada se auspuh dovoljno zagrije tokom duže vožnje, vodena para isparava zajedno sa izduvnim gasovima kroz izlaznu cijev auspuha. Međutim, kod kratkih vožnji, auspuh nema dovoljno vremena da se zagrije do te mjere da izbaci vodenu paru. Kao rezultat toga, vodena para se kondenzuje i ostaje u tečnom stanju unutar izduvnog sistema vozila. Ovaj proces kondenzacije tokom vremena dovodi do pojave korozije, jer se voda zadržava unutar auspuha, stvarajući idealne uslove za rđanje metala. Duže vožnje pomažu u sprečavanju nakupljanja vode, ali vozači koji prave kratke relacije treba da budu svijesni rizika od korozije i da preduzmu dodatne mjere zaštite kako bi produžili vijek trajanja svog auspuha.

Ugljen-monoksid

Ugljen-monoksid je gas bez boje, mirisa i ukusa i izuzetno je otrovan. Nalazi se u isparenjima koja sadrže ugljenik pa ga zato ima i u izduvnim gasovima motora automobila.

Najskuplji auspuh

Cijena najskupljeg auspuha koji je ugrađen na jedan automobil, iznosi neverovatnih 41.000$. Ovaj sportski auspuh izrađen je od titanijuma za super automobil Bugatti Vitesse. Titanijum je odabran zbog svojih izuzetnih karakteristika, kao što su visoka otpornost na koroziju, izuzetna čvrstoća i lagana težina, što doprinosi ukupnim performansama vozila. Ovaj luksuzni auspuh ne samo da poboljšava efikasnost izduvnog sistema i performanse motora, već i daje automobilu prepoznatljiv, moćan zvuk. Pored tehničkih prednosti, titanijumski auspuh Bugatti Vitesse-a predstavlja statusni simbol i umetničko delo, koje doprinosi prestižu i ekskluzivnosti ovog supersportskog automobila. Kvalitet izrade, korišćenje vrhunskih materijala i pažnja posvećena svakom detalju čine ovaj auspuh jednim od najpoželjnijih dodataka u svijetu automobila.

Podelite sa ostalima
Prevedi »