Daiha

76,80 KM

Šifra proizvoda: - Kategorije: ,

auspuh-za-daiha. Daihatsu Motor Co., Ltd. (ダイハツ工業株式会社Daihatsu Kōgyō Kabushiki-gaisha), poznatiji kao Daihatsu, je japanski proizvođač automobila i jedan od najstarijih preživelih japanskih proizvođača motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Sedište kompanije nalazi se u Ikedi, prefektura Osaka.

Istorijski gledano, Daihatsu je bio poznat po proizvodnji vozila na tri točka i terenskih vozila, dok trenutno kompanija nudi niz modela kei automobila, zajedno sa kei kamionima, kei kombijima i drugim većim malim automobilima u Japanu. Kompanija takođe proizvodi početne kompaktne automobile u Japanu i jugoistočnoj Aziji, koji se takođe isporučuju na svetska tržišta u razvoju pod brendom Toiota.

Od 2021. Daihatsu-ovo prisustvo je ograničeno na Japan, Indoneziju i Maleziju (kao Perodua), gde kompanija ima značajne resurse za istraživanje i razvoj, proizvodne pogone i prodajne operacije.

Kompanija je podružnica u potpunom vlasništvu Toiota Motor Corporation od avgusta 2016. Od 2021. Daihatsu prodaja čini 4 procenta ukupne prodaje vozila Tojote grupe. auspuh-za-daiha.

Model: Daiha

Charade

Deo

Zadnji lonac

Kubikaža

1.3, 1.3i

Prevedi »